Thuismonnik

Op zoek naar de monnik in mijzelf

Afscheid

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: dit is het laatste bericht dat je hier kunt lezen. Ik heb besloten om een punt te zetten achter deze weblog annex website. Als je af en toe eens voorbij kwam om nieuwe inspiratie op te doen, dan zul je het al gemerkt hebben: de laatste post was (op een dag na) precies een jaar geleden. Veel nieuwe inspiratie zul je hier in 2016 vast niet opgedaan hebben: de fut is eruit. Eind deze week trek ik definitief de stekker uit deze website.

Toen ik vier jaar geleden op 1 januari 2013 met deze weblog begon, zat ik nog volop in een ontdekkingstocht naar de monnik in mijzelf. Ik heb jullie volop deelgenoot gemaakt van mijn zoektocht naar kloosters, monnik-zijn en hun waarde in mijn leven. Jullie hebben kunnen volgen hoe ik tot geloof gekomen ben en op 19 april 2014 rooms-katholiek
gedoopt ben in de kapel van het Dominicanenklooster in Huissen. Op 2 mei 2015 heb ik jullie verteld over mijn besluit om mij na een jaar kennismaking en verdieping toch niet als leek te verbinden aan de orde van de dominicanen. En jullie hebben mij in die jaren gevolgd en soms gereageerd op mijn schrijfsels. Daarvoor ben ik jullie dankbaar.

Maar nu is het moment gekomen om afscheid te nemen van deze weblog en website. Met het besluit om mij niet te verbinden aan de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland is kennelijk een bron opgedroogd. Of er is langzamerhand een soort stabiele onderstroom ontstaan: de onrust en de drang om verder te groeien en te onderzoeken zijn wat op de achtergrond geraakt en daarmee ook het verlangen om hier al schrijvend vorm aan te geven. Dit is pas het derde bericht na 2 mei 2015 en het is dus meteen een afscheid. Afscheid nemen doet pijn, zegt men, maar dat ervaar ik nu niet zo. Waarschijnlijk had ik mij al losgemaakt van deze fase in mijn ontwikkeling.

Thuismonnik 1.0 houdt er dus mee op. Er komt geleidelijk ruimte voor Thuismonnik 2.0, maar ik broed nog een tijdje op het wat en het hoe. We horen en lezen nog van elkaar. Ik wens je een gezegend, gezond en vreedzaam 2017 toe.